Massief zilveren bestek

Massief zilveren eetbestek met de tekening Old English  voor twaalf personen uit 84 delen. In Engeland waren een vijftal 'modellen' heel gegeerd: old English, was er één van. De meest eenvoudige vorm, aan het einde van de handgreep zit telkens een 'druppel' , bij vorken aan de bovenzijde, bij lepels aan de onderzijde.

Het bestek is samengesteld uit

12 grote en 12 dessert of voorgerechtmessen

12 eetlepels,12 dessertlepels en 12 koffielepels

12 eetvorken en 12 dessertvorken

De 24 messen bij dit bestek, 12 hoofdgerecht, 12 voorgerecht of dessert, hebben massief zilveren handgrepen en roestvrijstalen snijgedeelten en werden nieuw gemaakt. De handgrepen van oude messen werden vaak opgevuld met een harssoort, die bij warmte ( bv warmwater) uitzetten en daardoor het zilver deden barsten , vandaar dat oude messen in zilver niet vaak bij de bestekken voorkomen.

De lepels, en vorken dragen allemaal goed zichtbare stempels van Engeland , London en van de makers Georges Jackson&David Fullerton en de datumstempels tussen 1897 en 1904. Voor bestekken werd vaak 'gespaard, en bij belangrijke gelegenheden werd de reeks uitgebreid.

Het bestek werd volledig opnieuw gepolijst in Engeland en komt in vilten bestekzakjes die het zilverwerk langer mooi houden.

Prijs op aanvraag

  • Prijs op aanvraag
    On
  • Afmetingen
    84 delen